miercuri, 9 martie 2011

Recas, cel mai bun vin

De multe ori am vrut sa va recomand vinul RECAS ca cel mai bun vin, indiferent ca-i vin sec, vin demisec, vin dulce sau demidulce, alb sau rosu...astazi recunosc ca am fost surprins in mod placut sa aflu ca degustorii francezi l-au desemnat cel mai bun vin european si in general nu prea fac acest lucru...adica sa laud un produs, decat daca merita cu adevarat.

Astfel VINUL ALB sec SOLO QUINTA de cramele RECAS a obtinut MARELE PREMIU la concursul VINALIES INTERNATIONALES ce a avut loc la PARIS intre 25 februarie si 1 martie.

Se pare ca pentru vinurile romanesti este o premiera castigarea acestui premiu. Performanta este cu atat mai laudabila cu cat vinul a fost selectionat din nu mai putin de o mie de vinuri albe seci!

Mai mult, anul aceasta vinul produs de Cramele Recas a fost singurul din Europa de Est care a urcat pe podium. Cei de la Cramele Recas nu-s la primul premiu, anul trecut obtinand medalia de aur, inferioara insa ca valoare premiului obtinut anul aceasta.

Achizitionarea unei sticle nu este insa la indemana oricui, o sticla costand in jur de 20 de euro. Mai trebuie spus ca soiul premiat este obtinut din combinarea a nu mai putin de 5 soiuri, adica din Muscat Otonel, Feteasca Regala, Sauvignon Blanc, Chardonnay şi Feteasca Neagra, ca are aproximativ 13% alcool si ca este “foarte catifelat şi cu un post-gust de lunga durata”, conform descrierii facute de oenologul Marius Pasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cu siguranta comentariul tau e foarte important pentru noi si ne asumam publicarea lui cu urmatoarele conditii:
-Fara spam, fara injurii si cuvinte obscene..nu-i frumos :))