miercuri, 9 martie 2011

Prefer o casa cu vegetatie pe terasa

Un plan maret a aprins imaginatia primariei Capitalei.
Autoritatile din Bucuresti vor sa inverzeasca terasele blocurilor si sa planteze gazon, arbusti si chiar trandafiri.

Deocamdata intentioneaza sa inceapa un proiect pilot in complexul studentesc Regie. In timp ce specialistii primariei se bucura ca ar putea sa dubleze astfel suprafata spatiilor verzi din oras, bucurestenii se tem ca terasele ar putea avea de suferit mai mult.

Potrivit specialistilor in domeniu, orice greseala ar putea distruge nu doar acoperisul, ci intreaga structura a blocului.

Ca si tehnologie de executie, operatiunile vizeaza decopertarea straturilor deteriorate, aplicarea stratului de difuzie, a barierei contra vaporilor, a termoizolatiei din polistiren extrudat pentru asigurarea coeficientului termic, apoi aplicarea sapei de panta urmata de structura de hidroizolatie tip antiradacina si drenaj specifica unui acoperis cu vegetatie, insa toata aceasta sectiune trebuie realizata in baza unui studiu de rezistenta a structurii si cu un personal specializat in astfel de lucrari, ne declara specialistii din cadrul societatii CONDURARU GRUP SRL aplicator specializat in lucrari de termo si hidroizolatii ( vezi site-ul societatii )

Pana si rectoratul Universitatii Politehnice are retineri in privinta proiectului pilot demarat pe caminele sale. Acesta spune ca cea mai mare nenorocire ar fi ca prin acest proiect sa aducem apa in camerele de camin.

Dar ca toate aceste vorbe sa se transforme in fapte, proiectul trebuie sa treaca de Consiliul Bucuresti. Cat despre preturi, un metru patrat de terasa inverzita poate costa si 80-100 de euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cu siguranta comentariul tau e foarte important pentru noi si ne asumam publicarea lui cu urmatoarele conditii:
-Fara spam, fara injurii si cuvinte obscene..nu-i frumos :))