vineri, 24 aprilie 2009

Terapii naturiste

HOMEOPATIA - Din toate tipurile de medicina naturala, homeopatia este, fara indoiala, cea care se bucura de cea mai mare audienta in Europa si in cele doua Americi. Chiar daca exista destui carcotasi ai medicinei clasice care pun la indoiala eficienta remediilor homeopate, homeopatia beneficiaza de recunoastere din partea autoritatilor si atrage spre sine numerosi medici, doritori a se initia in aceasta disciplina. Homeopatia, avand ca baza tratamentul cu plante, natural, nu poate ucide. Mai mult chiar, exista cure care ajuta la cresterea imunitatii organismului.

AROMOTERAPIA - urmãreste ameliorarea sau vindecarea diverselor boli, pe calea aromelor si a parfumurilor, respectiv pe calea unor produsi volatili si odoranti, extrasi din plante aromatice, produsi care se prezintã sub forma unor esente naturale sau a unor uleiuri volatile.

GEMOTERAPIA - Plantele din padurile si poienile noastre ascund in ele nestiute izvoare de sanatate. Cand mangaiem tinerele mladite ale unui copac ori cand strivim un mugure proaspat din care tasneste seva nici nu banuim ce minune tamaduitoare tinem in palma, natura pune in circulatie cele mai "teribile" medicamente ale sale. Fiecare specie de arbore poarta in seva, in mugurii si in mladitele sale verzi substante si energii nebanuite, de o diversitate care abia incepe sa fie descoperita si cu o putere vindecatoare pe care putini o intuiesc.

APITERAPIA - este terapia traditională care foloseste mierea, polenul, ceara, lăptisorul de matcă, propolisul, veninul albinelor si alte produse ce tin de complexa alchimie a stupului, in vederea mentinerii sănătătii corpului omenesc. Un rol deosebit il ocupă combinatiile de miere, polen si lăptisor de matcă, dozate corespunzător, e folosesc pentru ocrotirea mamei si copilului, a sănătătii adultului, in convalescente, avitaminoze, diverse afectiuni ale tubului digestiv si a ficatului, in afectiuni ale căilor respiratorii, nevroze, astenii, senilitate. La noi in tară se fabrică si un larg sortiment de produse cosmetice si de ingrijire igienică cum ar fi: cremele de fată cu lăptisor de matcă, cu propolis, cu miere, lotiuni nutritive, demachiante, apă de gură si altele. In medicină se foloseste un spray cu propolis pentru tratarea afectiunilor dermatologice.

ARGILOTERAPIA - Argila este o componenta a mjoritatii solurilor. Pentru sanatate, prin compozitia sa, argila este remineralizanta, reechilibranta si antitoxica. Datorita acestor proprietati, s-a folosit ca mijloc de mentinere si remediu al sanatatii, din antichitate si pana in prezent. Actiunea sa bactericida consta in faptul ca argila absoarbe substantele toxice care se foloseste atat pentru uz intern cat si pentru uz extern.

REFLEXOTERAPIA - Este componenta reflexologiei care se ocupã cu tratamentul prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile (dureroase) sau cu articulatiile interfalangiene. Marele avantaj constã în completa lipsã de toxicitate, în conditiile în care civilizatia noastrã traverseazã o epocã foarte poluantã, inclusiv pe plan medicamentos. Prin reflexoterapie nu se trateazã simptomatologia bolilor, ci cauzele lor. Reluarea normalã a circulatiei sangelui în organul sau zona afectatã este un mare castig, deoarece sangele transportã substantele de asimilatie, dezasimilatie si apãrare. O bunã circulatie sanguinã conduce la accelerarea reconstituirii normale a tesuturilor si organelor lezate de boalã, în plus atrage reechilibrarea bioenergeticã în zona afectatã.

BALNEOTERAPIA - Apele minerale sunt ape naturale, folosite in cura externa sau interna, ca tratament. O apa minerala contine diferite substante ca: saruri, elemente chimice (de exemplu Fe sau gaze) intr-o anumita concentratie, de unde si varietatile de ape minerale. Totusi, sunt anumite conditii pe care trebuie sa le indeplineasca o apa ca sa fie minerala, si anume: sa aiba minimum 1 g%o saruri; sa contina elemente chimice cu mare actiune (Fe, I, As) in anumite cantitati; sa contina anumite gaze (CO , SH , emanatii radonice), de asemenea, in anumite proportii; sa izvorasca la o temperatura de cel putin 20 grade Gelsius.

ELECTROTERAPIA - Electroterapia consta in folosirea curentului electric pentru stimularea tesuturilor, cu scopul vindecarii diferitelor afectiuni sau al recuperarii anumitor functii pierdute ale organismului. S-a demonstrat ca oasele, cartilajele, ligamentele, tendoanele si diferite celule ale corpului sunt influentate pozitiv de electricitate. Se considera ca, prin stimularea electrica a celulelor, tesuturile afectate pot fi vindecate.
Dupa forma de curent, electroterapia cuprinde: galvanoterapia (curentul continuu); faradoterapia (curentul alternativ); derivatii lor (curentii de joasa frecventa, de medie si inalta frecventa); fototerapia (energia luminoasa, radianta).

ACUPUNCTURA - Aceasta arta de diagnosticare, prevenire si tratament al bolilor are o vechime de peste 10.000 de ani. Originile ei se credeau a fi in India si in China, insa ultimele descoperiri arheologice atesta practicarea acupuncturii in spatiul carpato-danubiano-pontic. Acupunctura reface structura si functia materiei prin restabilirea echilibrului energetic si armonizarea functiilor metabolice. Procesul de vindecare este explicat de inlaturarea cauzelor interne si externe care au favorizat si au generat aparitia bolii. Combinand acupunctura cu fitoterapia se poate trata orice afectiune. Durata tratamentului si rezultatele sale sunt influentate de vechimea si stadiul bolii in momentul inceperii tratamentului. Organizatia Mondiala a Sanatatii a identificat peste 400 de afectiuni care pot fi vindecate sau tratate prin acupunctura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cu siguranta comentariul tau e foarte important pentru noi si ne asumam publicarea lui cu urmatoarele conditii:
-Fara spam, fara injurii si cuvinte obscene..nu-i frumos :))