luni, 1 martie 2010

Grecia ... locul preferat de majoritatea romanilor

Grecia (sau Republica Elenă ) este destinatia preferata a romanilor pentru vacanta in strainatate! Multitudinea de atractii turistice, atmosfera degajata, vremea buna si nu in ultimul rand distanta nu foarte mare de Romania ofera romanilor posibilitatea de a se bucura de sejururi (atat scurte cat si mai lungi) de neuitat.
Considerată de mulţi drept leagănul civilizaţiei, Grecia are o istorie lungă şi bogată. De aceea, o calatorie in Grecia poate fi mai mult decat o vacanta frumoasa, poate fi o lectie de cultura antica.
Situată în Peninsula Balcanică, in sudul Bulgariei, ea se invecineaza de asemenea cu FRI Macedonia şi Albania şi la est cu Turcia. Are un litoral foarte lung de 13.676 km la Mările Egee, Ionică şi Mediterană.
Grecia este formată dintr-o parte continentală cu numeroase golfuri şi peninsule (Peloponezul, o peninsulă legată de continent prin golful Corint) şi o parte insulară (aproximativ 3 000 de insule în Marea Egee, Marea Ionică şi Marea Mediterană). Insulele cele mai importante sunt Creta, Rodos, Corfu şi grupele Dodecaneze şi Ciclade.


Capitala: Atena – si in acelasi timp sic el mai mare oras
Suprafata: 132 mii km
Limba: greaca
Moneda: 1 Euro
Populatie: 10,4 mln.
Orase Principale: Atena, Saloniki, Patras, Heraklion, Larisa, Wolos
Forma de guvernamant: republica parlamentara
Densitatea populatiei: 79 persoane/km2
Structura etnica: Greci 98%, Macedoneni si Albanezi 2%


sursa:www.mundus.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cu siguranta comentariul tau e foarte important pentru noi si ne asumam publicarea lui cu urmatoarele conditii:
-Fara spam, fara injurii si cuvinte obscene..nu-i frumos :))