sâmbătă, 25 aprilie 2009

Spitalul - Marie Curie

Spitalului de copii Marie Curie ( Budimex) din Capitală îi lipseşte un departament de cardio-chirurgie. Conducerea spitalului are nevoie de cel puţin 500 de mii de euro pentru a-l deschide. Medici, părinţi şi oameni simpli au început o campanie de strângere de fonduri.

Aproximativ 1000 de copii cu probleme cardiace grave se nasc anual în ţara noastră. Singura lor şansă este o intervenţie chirurgicală, însă în România există doar două departamente de cardiochirurgie: la Târgu Mureş şi la Cluj. Unii copii ajung acolo la timp iar alţii sunt duşi de părinţi în străinătate. Pentru cei care rămân în spitale, eforturile medicilor sunt, uneori, inutile pentru că în lipsa aparaturii de specialitate, unele inimi încetează să bată.
"Este imposibil pentru copiii care au afecţiuni cardiace din zona Munteniei, a Moldovei, pentru că nu există niciun departament de chirurgie cardiovasculară în aceste zone", a precizat Buzatu Daniel, manager Spitalul Marie Curie CAS.
Cei care vor să doneze au la dispoziţie conturile Asociaţiei Inima Copiilor, disponibile şi pe site-ul http://www.inimacopiilor.ro/ Tot acolo puteţi dona bani prin intermediul unui formular on-line. De asemenea, cu fiecare sms trimis la 858 contribuiţi cu 2 euro la strângerea sumei necesare.
Banii vor fi folosiţi pentru finanţarea sălilor de operaţie şi de terapie intensivă, a mobilierului şi a personalului medical. În fiecare an, peste 100 de mii de copii trec pragul spitalului, iar o treime dintre ei sunt internaţi.

Redirectionati 2% din impozitul pe venit pentru asociatia "Inima copiilor": completati si depuneti Formularul 230 pentru venituri din salarii sau Formularul 200 pentru alte venituri la Administratia Financiara de domiciliu.
Sponsorizati conform Legii sponsorizarii (Legea nr.571/2003, Cap III, Art.31(4), modificata si completata prin Ordonanta nr. 83 din 19 august 2004). Conform legii, contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat scad din impozitul pe profit datorat sumelor aferente, daca sunt indeplinite cumulative urmatoarele conditii; a. sunt in limita a 3 la mie din cifra de afaceri;b. nu depasesc mai mult de 20%, din impozitul pe profit datorat.

2 comentarii:

  1. toti ar trebui sa facem o donatie...

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim mult de tot pentru ajutorul vostru in campania "Inima Copiilor pentru Marie Curie".

    Intr-o luna de campanie am reusit sa strangem mai mult de jumatate din suma cu care putem incepe.

    Multumim ca lucrati impreuna cu noi pentru "Marie Curie" si speram ca ne veti ajuta in continuare. Va rugam sa povestiti prietenilor vostri despre noi si va invitam sa vizitati si sa expuneti in colectia noastra de "Inimioare gasite" - http://www.inimacopiilor.ro/campanie/jurnal/?cat=43

    Asociatia "Inima Copiilor"
    http://www.inimacopiilor.ro

    RăspundețiȘtergere

Cu siguranta comentariul tau e foarte important pentru noi si ne asumam publicarea lui cu urmatoarele conditii:
-Fara spam, fara injurii si cuvinte obscene..nu-i frumos :))