sâmbătă, 25 aprilie 2009

Sa facem miscare

De cate ori vem auzi cuvantul sport, gimnastica, ftness sau orice alt cuvant care ne duce cu gandul la mentinerea tonusului muscular ne vom intoarce privirea si vom observa ca cele mai multe persoane care vor vorbi despre asa ceva suntem noi femeile, si aici nu vreau sa lovesc in sexul tare dar se stie de cand lumea si pamantul ca femeile au fost, sunt si vor fi cele mai stresate de aspectul fizic. Noi, oamenii, intotdeauna am fost activi. Inainte de dezvoltarea agriculturii, stramosii nostri erau foarte activi, aproximativ 20 de ore pe saptamana ocupandu-se cu vanatoarea sau cu diverse munci. Nu ar trebui sa facem miscare doar atunci cand ne dorim sa slabim, ci in general, pentru ca miscarea ne ajuta la mentinerea tonusului organismului.

Pentru ca miscarea provoaca placere si asta e cunoscut inca din cele mai vechi timpuri. Iti vei da seama ca este adevarat atunci cand, obosita si lipsita de chef te vei simti imediat inviorata si fericita dupa ce ai facut un antrenament de aerobic, o plimbare lunga in parc sau jogging dis de dimineata. De altfel, toata ziua iti va merge mai bine atunci cand o incepi cu o repirza de sport, fie ea si numai de o jumatate de ora. Chiar daca ai impresia ca esti lenesa si ca preferi mai degraba sa te uiti la televizor cu o punga de chipsuri in mana, sa stii ca corpul tau prefera miscarea, nu exista corp care sa nu se bucure de exercitii, trebuie gasit doar antrenamentul potrivit.
Si am sa enumar cateva din beneficiile miscarii:
- previne deteriorarea oaselor si chiar inverseaza / intoarce procesul de pierdere a densitatii osoase;
- reduce riscul de a face boli de inima
- mentine greutatea optima
- reduce riscul de a va pierde mai tarziu in viata independenta din cauza fragilitatii si a slabiciunii
- probabil reduce riscul de cancer si ne ofera o vitalitate esentiala pentru a ne bucura de acei ani in plus pe care ii vom trai.
De fapt, oamenii care nu sunt "in forma", indiferent de varsta, isi pot reduce cu pana la 50 % riscul de a muri prematur, facand miscare, iar oamenii activi arata cu 20 de ani mai tineri decat cei care isi petrec timpul zacand pe canapea.
Acest fel de a ne mentine sanatosi este un dar de la Dumnezeu, dar care nu costa bani, ci doar timp si vointa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cu siguranta comentariul tau e foarte important pentru noi si ne asumam publicarea lui cu urmatoarele conditii:
-Fara spam, fara injurii si cuvinte obscene..nu-i frumos :))