miercuri, 29 aprilie 2009

Oul de prepelita

Oul de prepeliţă este un aliment căruia japonezii i-au descoperit încă din sec. al XII-lea calităţile terapeutice. El a intrat şi pe piaţa românească unde deja aceste calităţi au devenit cunoscute. Oul de prepeliţă este singurul ou fără colesterol, dar un puternic energizant, antialergic, dietetic şi afrodisiac.
Oul de prepeliţă este produsul de origine animalică cu cel mai echilibrat conţinut proteic, vitamino-mineral şi enzimatic, capabil să regleze carenţele alimentare, reducând la parametrii normali orice organism uman. În comparaţie cu oul de găină, cel de prepeliţă are un conţinut în colesterol de numai 1,4% faţă de 4%; grăsimi de aproximativ trei ori mai puţine; iar gălbenuşul conţine 23% proteine faţă de 16% la oul de găină.
În ceea ce priveşte conţinutul de minerale şi vitamine, comparaţiile nu îşi au rostul: de 6 ori mai multă vitamina B1, de 5 ori mai mult fosfor, de 5 ori mai mult fier, de 15 ori mai multă vitamina B2, precum şi alte substanţe antialergice ce fac ca oul de prepeliţă să diminueze cantitatea unor corpi responsabili de apariţia reacţiilor alergice. Majoritatea curelor de slăbire interzic anumite alimente, fapt pentru care, în timp, persoanele care ţin cure de slăbire se pot anemia. Nu acelaşi lucru se întâmplă în cazul în care se apelează la… oul de prepeliţă.
De fapt, nici nu mai este nevoie să ţineţi o cură de slăbire dacă aveţi la îndemână ouă de prepeliţă. Dacă bei cinci ouă crude dimineaţa, pe stomacul gol, până la orele 15-16 nu îţi mai este foame. Ele taie pofta de mâncare, dar te hrănesc în acelaşi timp…

Un comentariu:

Cu siguranta comentariul tau e foarte important pentru noi si ne asumam publicarea lui cu urmatoarele conditii:
-Fara spam, fara injurii si cuvinte obscene..nu-i frumos :))